Piknik szendvics kalácsból és a mézes- mustáros csirkecomb filé esete


  Szendvics, kalácsból?! Bármikor.
Utazáshoz, piknikelni, haverokkal összejönni.. Lényeg, hogy előző nap mindent el lehet készíteni,- főleg, ha szombat után vagy éppen szombatra esik a nagy nap- békésen rákészülni a programra; másnap pedig indulás előtt, és 10 perc alatt őrült szeletelős-kenős konyhaördögként betárazhatjuk a napi penzumot- szendvicsből. ;) Mivel a mostani kalácsba mazsola is került így a belevaló husi ordított a keleti és kissé édeskés fűszerezésért- illatorgia minden téren. A kaláccsal párban, jó cimbik lettek, nálam.
A hozzávalók után a gyártás, (kalács recept az előző posztban) és végül a sztori következik, hogy azok is jól érezzék magukat, akik csak főznének, de az irodalom nem annyira jóbarátjuk.

HOZZÁVALÓK (4 emberkére):
- 1 közepes kalács
- 2 mézes mustáros csirkecombfilé
- majonéz és/vagy mustár
- uborka
- jégsali
- sajt (kék vagy cheddar esetleg edami)
- piros harang paprika
A mézes mustáros csirkecombhoz:
- csirkecombfilé
- gesztenyeméz, mustár, olívaolaj, turbolya, só, bors, ras el hanout
- pici sör

GYÁRTÁS:
Előző nap megsütöm a kalácsokat, a fent belinkelt recept tetszés szerinti verziójában. A kifilézett csirkecombokat a fűszerekkel alaposan bedörzsölöm, a sört aláöntöm, fólia alatt lassan megsütöm, kb 170C- on. A  végén bőrrel felfelé rápirítok, míg besűrűsödik a szaft. Másnapig a fólia alatt hagyom pihenni.
A D-napon, fogom magam és őrült módon felszeletelem a-z estünkben mazsolás- kalácsokat két végüket megkenem majonézzel (ha van házi azzal) vagy mustárral és teszem rá a rétegeket, ami végül így néz ki:
kalács, majonéz, jégsali, piros kaliforniai paprika, csirkecomb, jégsali, ubi, sajt, majonéz, kalács
Fent látható remek útravaló keveredik ki belőle, garantáltan jóllakik az ember, nem tömős, de laktató és friss ízekkel lehet számolni. Egy klassz rozéfröccs vagy szörp remek kísérő mellé.

STORY:
Szóval az úgy volt, hogy szerettem volna valamit vinni "az útra"... ami legalább 50 km és vagy 1 óra, de hát mégis csak a Duna partra készültünk. Háztűznézőbe. Hát a ház maradt, a lelkesedés viszont nem apadt. Lesz valami, ahonnan messzire ellátni. Ott fogok élni és ott fogok ízeket és illatokat főzni, a nyitott ablakomon át a természetnek is átengedni.. :)
Az édes remek párja a sós, soha nem kell félni tőle, hogy a mazsolás kalácsot sós vajjal esetleg hússal kínáljuk meg. Ha valaki próbálta már a friss, erdélyi, hegyi juhsajtot gesztenyemézzel lecsorgatva, sóval és borssal megszórva (ez 14 évesen volt az első kreációim egyike), tudja miről beszélek...
Soha nem szabad a változás útjába állni, a jó dolgok a változással kezdődnek. Minden nagy zuhanás után egy oltár előtt találja magát az ember- vallástól függetlenül... Nem másokban kell hinni. Abban, amit csinálunk. Meg fogják gondolni, meg fogják kóstolni és tetszeni fog. Nem lehet hagyni a hitet elveszni, mert a balkezes kislánynak nem lesz hegedűje, mert a zseniális ötletek nem kerülnek megvalósításra, mert egy mókuskerék lesz az élet... nem szabad és nem kell felcímkézni a dolgokat.
Van süti, kérsz? Milyen? Nem mindegy? Finom. Ott van, egyél.
Hát így lesz a kalács legjobb barátja a kéksajt, a mézes hús; így kerül a csodás Duna partjára két ember, aki boldogan majszolnak és gyönyörködnek a vízben, ahogy méltóságteljesen és szinte türkiz zöldben hömpölyög. Nyissatok ki minden ablakot.

Békességet és fényeket, bátrabb ízeket- ne a kritikától féljetek!
Ölelléssel:
V.


#barhesz #kalács #csirke #méz #utazás #piknik










Megjegyzések

Hype